مهندس مسعود رزاقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به موضوع اصلاح نژاد گاومیش در این مناطق افزود : رضوانشهر قطب صنعت گاومیش داری گیلان است و در زمینه اصلاح نژاد گاومیش در سطح ۱۹ گله با بیش از ۲۰۰ مورد عمل تلقیح مصنوعی اقدام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی رضوانشهر افزود: اجرای طرح هویت گذاری دام روستایی به تعداد ۵ هزار رأس شامل انواع دام سبک و سنگین با هدف شناسنامه دار کردن دام ها برای کنترل و پایش در زمینه مقابله با بیماری از دیگر اقدامات این مدیریت در نیمه نخست سال بوده است.
وی همچنین گفت : برای آشنایی بیشتر و بالا بردن سطح آگاهی دامداران و کشاورزان در سطح رضوانشهر و پره سر کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون سه هزار و ۷۱۵ نفر روز دوره های مهارتی و آموزشی برگزار کرده اند.
وی با اشاره به تولید گوشت قرمز در این شهرستان گفت: در نیمه نخست سالجاری بیش از ۶۵۰ تن گوشت قرمز در این مناطق تولید شده است.
وی همچنین به تولیدات و فرآورده های بخش دامی، عشایری در این مناطق اشاره کرد و افزود: در بخش عشایری نیز ۳۰ تن گوشت قرمز، ۲۵ تن شیر و ۴۵ تن پشم تولید و روانه بازارهای مصرف شده است.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی رضوانشهر در ۶ ماهه اول امسال در حوزه تولیدات دامی، صنعتی نیز یک هزار و ۵۰۰ تن شیر، ۶۵۰ تن گوشت قرمز و یک هزار و ۷۰۰ تن گوشت سفید در این شهرستان تولید شده است.
رزاقی در خصوص توزیع نهاده های دامی در سطح پره سر و رضوانشهر گفت: میزان نهاده های توزیع شده امور عشایری در سطح این شهرستان نیز در این مدت ۱۹ هزار و ۷۴۰ تن اعم از جو، یونجه، سبوس گندم، کنسانتره و غیره است که بین دامداران و عشایر با قیمت مصوب توزیع شده است.
وی در ادامه افزود : به منظور حفظ و نگهداری مراتع و ذخیره گاه های مربوطه همه ساله از نیمه مهرماه کوچ عشایر از مراتع به سمت میانبندها و مناطق پائین دست شروع می شود که هم اکنون مراتع این شهرستان در مناطق ارتفاعات و بالا دست خالی از هر گونه دام است و دامداران هم اکنون در مناطق پائین دست سکونت دارند.
شهرستان رضوانشهر با حدود ۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۰ روستا در ۷۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است و ۸۰۰ دامدار با ۷۳ هزار رأس دام سبک و ۹ هزار رأس دام سنگین عضو تعاونی دامداران این شهرستان هستند و دامداران غیر عضو نیز ۲۰۰ نفر می باشند.